• Nou
SEVA DE MESTEACAN 60CPS

SEVA DE MESTEACAN 60CPS

Hypericum
Produs in stoc
52,46 lei
Cu TVA

Disclaimer:

Rezultatele pot varia de la o persoană la alta în funcție de mai mulți factori, cum ar fi răspunsul organismului și regimul alimentar. Durata de utilizare poate varia.

Orice situație temporală prezentată reprezintă un caz particular și nu poate fi generalizată. Produsele naturale sunt omologate ca suplimente alimentare prin legislația națională și internațională. Informațiile din conținutul acestui site nu trebuie considerate sfaturi medicale. Acestea nu au rolul de a diagnostica, trata, vindecă sau preveni nici o boală.

 

SEVA DE MESTEACAN

Supliment alimentar cu rol energizant, detoxifiant si fortifiant

Fructoborat de calciu (min. 2,7% B si 5% Ca) – 147,2 mg, extract uscat din Seva de Mesteacan argintiu (Betula pendula) – 82,8 mg.

Informatii nutritionale

Per portie

(1 cps)

VNR* (%)

Per portie (1 cps)

Fructoborat de calciu, din care:

· Bor elemental

147,2 mg

3,97 mg

**

**

Extract uscat

82,8 mg

**

*VNR = Valoare Nutritionala de Referinta cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilita VNR

Detalii Seva de Mesteacan (320 mg/cps):

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obtinute din surse naturale atent verificate. Materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel incat putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanti toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, ingrasaminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentata de extractul integral concentrat pe care il contin. Acesta asigura o mai buna biodisponibilitate si o mai buna asimilatie in organism a substantelor active benefice.

Pentru realizarea capsulelor cu Seva de Mesteacan, au fost folosite ingrediente 100% naturale, nemodificate genetic, obtinute preponderent din flora spontana. Amintim, deci, Fructoboratul de calciu – una dintre cele mai sigure si biodisponibile de Bor organic si Seva proaspata de Mesteacan ce a fost prelevata de la copaci de peste 20 de ani, doar primavara, in perioada optima de activitate a speciei si in conditii ce asigura cantitatea maxima de substante active utile. Deoarece seva proaspata este un produs foarte perisabil, aceasta a fost supusa unui proces bland de atomizare ce permite pastrarea nealterata a substantelor active benefice precum: vitaminele, mineralele, uleiurile esentiale, polifenolii si chiar si enzimele. Desi se pierd proprietatile organoleptice ale sevei lichide, aceasta metoda menajanta de prelucrarea ajuta la prelungirea perioadei de consum, o dozare mai buna, o usurinta in administrare si, cel mai important, asigura concentrarea substantelor active din aceasta bautura pretioasa si prezervarea actiunii sanogene a respectivilor compusi. In concluzie, ingredientele produsului de fata nu au suferit tratamente termice agresive care sa inactiveze vitaminele si mineralele, acestea pastrandu-si, astfel, proprietatile nutritive si sanogene. Similar, nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Datorita efectului energizant si fortifiant, produsul este recomandat in curele de slabire si detoxifiere, pentru mineralizarea si vitaminizarea organismului si pentru mentinerea sanatatii sistemelor renal si digestiv. In plus, compusii activi (de ex.: carbohidrati – D-fructoza, D-glucoza, sucroza, gentiobioza, melibioza, maninotrioza; compusi fenolici, enzime, fitohormoni, acizi organici si anorganici – ascorbic, citric, malic, succinic, fosforic; triterpenoide – betulina, acid betulinic; uleiuri esentiale, taninuri, saponine, aminoacizi – valina, glutamina, izoleucina, citrulina, asparagina; acizi grasi, vitamine – complex B, vitamina C si minerale – K, Ca, Mg, Na, Mn, Zn, Fe, Cu, Se, s.a.) din seva de Mesteacan, contribuie si la: combaterea formarii calculilor urinari si biliari, imbunatatirea digestiei, reglarea poftei de mancare, ameliorarea durerilor articulare si reumatice, stimularea eliminarii toxinelor din organism pe cale urinara, cresterea diurezei, echilibrarea balantei electrolitice a organismului, ameliorarea durerilor de cap, reducerea poftelor alimentare exagerate cauzate de stres, calmarea mucoasei gastrointestinale, limitarea proceselor inflamatorii din organism, combaterea efectelor stresului oxidativ, modularea raspunsului imun, scurtarea duratei de recuperarea in cazul persoanelor aflate in convalescenta, eliminarea helmintilor si mentinerea proceselor normale de diviziune celulara. Astfel, printre virtutile Sevei de Mesteacan se numara actiunea: energizanta, remineralizanta, vitaminizanta, fortifianta, diuretica, antilitiazica, detoxifianta, stomahica, antihelmintica (impotriva parazitilor intestinali), depurativa, protectoare la nivelul aparatului uro-renal, geriatrica, antiproliferativa, antioxidanta, antiinflamatoare si imunomodulatoare.

In continuare, vom prezenta cateva informatii despre compusii activi din compozitia capsulelor cu Seva de Mesteacan:

Fructoboratul de Calciu (Ca[(C6H10O6)2B]2•4H2O) este un complex organic de calciu (cca 4,7%), fructoza (aprox. 84,2%) si bor (max. 2,9%) ce se regaseste in mod natural in fructe si legume proaspete, dar si in nuci, ierburi aromatice, vin sau bere. Acesta este considerat una dintre cele mai biodisponibile surse de calciu si bor, fiind mai sigur si usor de asimilat decat acidul boric/borax/borat de sodiu. De fapt, Fructoboratul de calciu este singura forma alimentara a borului considerata sigura, stabila, non-toxica si deosebit de activa biologic. Desi importanta calciului pentru buna-functionare a organismului uman este cunoscuta de majoritatea oamenilor, nu acelasi lucru se poate spune si despre bor. Borul organic este un element nutritional esential pentru sanatatea corpului uman, dar acest fapt este prea putin cunoscut, explicatia fiind ca, in trecut, borul a fost considerat un element neesential pentru om si animale, el fiind relevant doar pentru dezvoltarea normala a plantelor. Totusi, studiile recente au demonstrat importanta deosebita a acestui microelement si, in prezent, sunt descoperite tot mai multe functii ale acestuia si ale compusilor sai derivati. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda un aport de 1-13 mg/zi de bor, cu un minim de 3 mg/zi ( 130,5 mg fructoborat de calciu) pentru asigurarea beneficiilor nutritionale optime, carenta in acest mineral putand fi asociata cu probleme osteoarticulare precum osteoporoza. Deoarece anumiti compusi ai borului pot prezenta o oarecare toxicitate, Fructoboratul de calciu este considerat cea mai sigura sursa pentru acest element. Mai mult, studiile stiintifice au aratat ca sub aceasta forma, borul este folosit in corpul uman atat la nivel celular, cat si extracelular cu o eficienta sporita, Fructoboratul de calciu absorbindu-se intr-o forma intacta si stabila din tractul gastrointestinal. In concluzie, Fructoboratul de calciu este o sursa naturala, sigura si deosebit de biodisponibila de bor si calciu, doua minerale absolut esentiale pentru functionarea corecta a corpului uman.

Importanta Fructoboratului de calciu

Numeroase studii stiintifice, din tara dar si din exterior, au verificat si confirmat importanta borului organic, si in special a Fructoboratului de calciu, pentru sanatatea intregului organism si cu precadere a sistemelor osteoarticular, cardiovascular si imunitar. Lipsa borului in organism este asociata, de obicei, cu:

- niveluri scazute ale calciului, magneziului si fosforului cauzate de o absorbtie ineficienta a acestor minerale;

- niveluri scazute ale 25-hidroxicolecalciferolului (vitamina D3), ale ceruloplasminei serice (enzima relevanta in metabolismul cuprului) si ale eritrocit-superoxid-dismutazei (SOD – o enzima cu actiune antioxidanta puternica);

- niveluri crescute de calciu plasmatic, creatinina serica si uree sangvina;

- fragilitate osoasa si risc crescut de osteoporoza;

- agilitate mentala redusa la femeile aflate la postmenopauza si la barbatii de peste 45 de ani.

Deosebit de importanta pentru persoanele care nu beneficiaza de o expunere suficienta la lumina naturala, sau pentru cele care au o alimentatie saraca in nutrienti, suplimentarea cu bor organic de buna calitate poate contracara efectele daunatoare ale deficientei dietetice in vitamina D3 (eficientizand utilizarea sa de catre organism). La randul sau, acest lucru va sustine metabolismul calciului, magneziului, potasiului si al fosforului, cu implicatii favorabile asupra sanatatii oaselor si a articulatiilor. Beneficiile suplimentarii cu fructoborat de calciu sunt cu atat mai mari cand acest obicei este adoptat inca din copilarie deoarece borul organic are un rol crucial in procesele de crestere si formare a masei osoase.

Acest compus bioactiv este implicat si in mentinerea stabilitatii si a bunei-functionari a membranelor celulare. Reactionand cu substantele biologice care contin grupari functionale cis-hidroxil (precum glicolipidele sau fosfoinozitidele), borul asigura stabilitatea membranei celulare si influenteaza transmiterea transmembranara a semnalelor. Datorita actiunii de reglare a sensibilitatii receptorilor fata de hormoni, borul ajuta si la echilibrarea hormonala a femeilor aflate la menopauza avand proprietati estrogenice. Studiile stiintifice au demonstrat ca acest complex reduce cantitatea de calciu si magneziu excretate prin urina, regland totodata si nivelele de 17β-estradiol si de testosteron, in special la femeile aflate in perioada de postmenopauza. Mai mult, aceleasi studii subliniaza si importanta borului organic in ceea ce priveste buna functionare a creierului, carentele de bor fiind asociate cu o acumulare marita de cupru la nivel cerebral. Acesta contribuie la imbunatatirea performantei cognitive, precum: dexteritatea, atentia sau memoria pe termen scurt.

Studii efectuate pe animale au mai evidentiat si proprietatile imunostimulatoare ale borului organic, suplimentarea alimentatiei bovinelor cu acest microelement ducand la cresterea rezistentei lor la boala indusa de virusul BHV1. De asemenea, la porcii stimulati cu lipopolizaharide (LPS), s-a observat ca borul afecteaza citokinele eliberate in supernatantele culturilor celulare. In consecinta, se poate observa ca borul are o actiune de crestere a raspunsului imunitar umoral concomitent cu reducerea raspunsului inflamator. In plus, prin actiunea sa antiinflamatoare (scade valorile bio-markerilor hs-CRP si TNF-α), Borul organic reduce incidenta si prevalenta osteoartritei, fiind si un bun analgezic pentru astfel de afectiuni, mai ales in combinatie cu glucozamina, condroitina, acidul hialuronic sau cu derivatii acidului salicilic (de ex., aspirina, extract din scoarta de salcie).

Fructoboratul de calciu are efecte benefice si asupra metabolismului lipidelor, el scazand nivelul colesterolului sanguin si al trigliceridelor crescute peste limitele normale. Acest lucru se datoreaza actiunii de potentare a activitatii acizilor grasi esentiali precum omega-3 si cresterii randamentului energetic celular, fapt ce grabeste si vindecarea ranilor. Dieta imbogatita cu Fructoborat de calciu poate duce la reducerea valorilor colesterolului total, influentand benefic starea pacientilor cu dislipidemie, afectiuni de metabolism si boli cardiovasculare. Totodata, a fost observata si influenta benefica a Fructoboratului de calciu asupra metabolismului acidului uric, acesta determinand o reducere a valorii respectivului deseu metabolic. Astfel, suplimentarea cu Bor organic contribuie la reducerea acumularilor de acid uric la nivelul articulatiilor, cu efect benefic in special in cazul celor care sufera de guta. Acest efect al Borului este amplificat in produsul de fata de catre asocierea cu extractul din Seva de Mesteacan.

Un studiu clinic pilot efectuat la Centrul de Cardiologie al Universitatii din Craiova, condus de Dr. Constantin Militaru, a vizat combinatia Fructoboratului de calciu cu resveratrolul. Cei doi compusi s-au dovedit a avea actiune sinergica, fapt resimtit asupra starii clinice si biologice a pacientilor cu angina pectorala si alte afectiuni cardiovasculare. In acest sens, Fructoboratul de calciu vine in sprijinul resveratrolului protejandu-l. Fructoboratul de calciu devine un stabilizator pentru resveratrol, luptand impotriva degradarii acestuia in tractul digestiv. Tot in cadrul studiului, s-a dovedit ca sinergismul pozitiv al Fructoboratului de calciu cu resveratrolul, duce la imbunatatirea eficacitatii biologice ca agenti antioxidanti si antiinflamatori ai acestor doi compusi. In concluzie, calitatile complementare si sinergice ale celor doi compusi asigura o protectie optima a sistemului cardiovascular. Pe langa sinergia cu resveratrolul, pana in prezent, cercetarile au identificat o serie de interactiuni pozitive ale Fructoboratului cu: acidul hialuronic, condroitina si glucozamina, colagenul, drojdia seleniata si/sau seleniul organic, minerale (Ca, Mg), vitaminele C, D3, E, K2, MSM, omega-3, coenzima Q10, salicilatii, maltodextrina si numeroase extracte din plante medicinale (de ex., Palmier pitic, Salcie, Macese, Coada-calului s.a.). In prezent, sunt efectuate studii in cadrul laboratoarelor BioBoron cu privire la efectul sinergic sanogen al Fructoboratului de calciu cu Seva de Mesteacan.

Nu in ultimul rand, Fructoboratul de calciu prezinta si efecte antioxidante, limitand stresul oxidativ si protejand indirect proteinele impotriva procesului de peroxidare (creste valorile enzimelor antioxidante: superoxid dismutaza – SOD, catalaza, glutation peroxidaza, ceruloplasmina, vitamina C). Acest lucru poate avea ca efect stoparea evolutiei arteriosclerozei prin impiedicarea oxidarii colesterolului „rau” (LDL). Totusi, poate mai importanta decat actiunea antioxidanta, este actiunea antitumorala si anticancerigena a Borului organic, pusa in evidenta de studii recente, acesta contribuind la protectia organismului impotriva bolilor canceroase precum cancerul de san, de plamani, cervical sau de prostata, prin mecanisme antioxidante si radioprotectoare.

In concluzie, Fructoboratul de calciu este poate cea mai buna sursa de Bor, aceasta fiind stabila, netoxica si deosebit de biodisponibila. Impreuna cu maltodextrina, acesta este un adjuvant extrem de valoros impotriva efectelor nocive ale expunerii la radiatiile ionizante provenite, atat din dezastre nucleare, cat si din sursele normale ale radiatiei de fond. In plus, acesta este un excelent adjuvant in mentinerea sanatatii sistemului osos contribuind la prevenirea si inversarea resorbtiei osoase si reducand riscul de osteoporoza prin stimularea activitatii de sinteza osoasa si fixarea calciului ce favorizeaza marirea densitatii osoase. Ajuta la reglarea hormonala a organismului femeilor care parcurg faza de menopauza prin mentinerea homeostaziei hormonilor steroizi. Participa la utilizarea eficienta de catre organism a acizilor grasi esentiali. Faciliteaza protejarea celulelor si a tesuturilor fata de actiunea radicalilor liberi fiind un agent antisclerotic foarte important si avand actiune favorabila in bolile cardiovasculare. Contribuie la intarirea sistemului imunitar. Limiteaza procesele inflamatorii din organism. Sustine functionarea normala a sistemului muscular. Imbunatateste performantele cognitive. Contribuie la buna functionare a prostatei.

Fructoboratul de calciu intra in compozitia multor suplimente alimentare ce se regasesc pe piata Statelor Unite ale Americii, bucurandu-se de o tot mai mare popularitate, dar fiind inca la stadiul de noutate pe pietele din Europa. Recent acesta a fost introdus ca ingredient in suplimentele alimentare din Romania, Societatea Hypericum Impex fiind prima, si momentan singura, firma producatoare de suplimente naturale care a inclus fructoboratul de calciu (formula patentata) ca ingredient principal pentru gama sa de top.

Mesteacanul argintiu (Betula pendula Roth. syn. B. verrucosa Ehrh.), denumit si Mesteacan alb, este o specie de arbore foios de dimensiuni medii (cca. 30 m), caracterizata prin scoarta sa alba si cu o crestere rapida in perioada de tinerete. Acesta face parte din familia Betulaceae si este considerat o specie pioniera. Mesteacanul este originar din Europa si regiunile de nord si de est ale Asiei, fiind naturalizat si in America, in unele parti din Canada si in regiunile temperate din Australia. Datorita coronamentului sau suficient de rar incat sa nu tina foarte multa umbra, acesta permite cresterea altor arbusti si plante la baza sa. De asemenea, aceasta specie este parazitata de ciuperca Chaga (ce creste pe trunchiurile copacilor din familia Betulaceae), deosebit de importanta in medicina asiatica si in prepararea unor produse cu actiune antitumorala (datorita betulinei si acidului betulinic acumulate din scoarta de Mesteacan).

Cunoscut inca din Antichitate, Mesteacanul a avut o serie larga si foarte variata de intrebuintari, de la confectionarea mobilierului, ustensilelor de bucatarie sau a incaltamintei, pana la utilizarea in alimentatie, produse cosmetice, fitoterapie, medicina veterinara sau chiar ritualuri religioase. Alimentar, seva de Mesteacan este deosebit de apreciata, fiind bogata in zaharuri (1%), substante biologic-active, vitamine si minerale. Aceasta este consumata, de regula, in stare cruda (primavara), diluata (sub forma de bauturi racoritoare), in combinatie cu sucuri de fructe sau plante aromatice (lamaie, afine, prune, merisoare, cuisoare, anason s.a.), concentrata (prin evaporare sau osmoza inversa, cu utilizare similara cu cea a siropului de artar) sau fermentata (sub forma de vin, bere, otet). In unele regiuni, seva era folosita si la fabricarea branzeturilor, ca agent de inchegare a laptelui.

Versatilitatea Mesteacanului este evidenta si in fitoterapie, de la aceasta specie fiind utilizate: frunzele, mugurii, scoarta, rasina, sucul de presare si seva. Acestea pot fi folosite, unele ca atare (seva, frunzele tinere), sau procesate sub forma de infuzie, decoct, macerat, tinctura, gemoderivate, extract uscat s.a.m.d. La randul lor, fiecare dintre aceste parti ale plantei au numeroase utilizari, fiind indicate in mentinerea sanatatii sistemelor: renal, hepatic, respirator, digestiv, imunitar, osteoarticular si cardiovascular. Extern, actiunea bacteriostatica, antivirala, antiinflamatoare, antialergica si astringenta recomanda derivatele din Mesteacan pentru mentinerea sanatatii pielii, a scalpului si a parului, in special in problemele cauzate de excesul de sebum.

In ceea ce priveste Seva de Mesteacan, recoltarea si consumul acesteia este adanc inradacinata in traditia multor dintre tarile europene, asiatice si nord-americane. Din pacate, odata cu modernizarea zonelor rurale si accesul populatiei la bauturi racoritoare fabricate industrial si supraorganoleptizate, interesul fata de acest produs sanogen a scazut, atragand dupa el si pierderea traditiilor locale de recoltare precum si declinul ofertei de produse autentice, de calitate. De regula, pentru prelevarea sevei, sunt vizate doua specii inrudite: Mesteacanul argintiu (Betula pendula Roth.) si Mesteacanul pufos (Betula pubescens Ehrh.). Conform literaturii de specialitate, cea mai buna productie de seva se obtine de la copacii de peste 20 de ani. Printre tarile consumatoare de seva de Mesteacan se numara si Romania, in tara noastra fiind folosita predominant seva Mesteacanului argintiu. In medicina empirica, aceasta este privita ca fiind purtatoarea vitalitatii copacului.

Odata cu venirea primaverii si reinceperea perioadei vegetative a Mesteacanului, acesta isi mobilizeaza toate resursele nutritive cu ajutorul sevei. Asadar, este lesne de inteles de ce acest lichid pretios este considerat o sursa excelenta de compusi nutritivi si sanogeni. In confirmarea acestor credinte populare vin cercetarile moderne ce demonstreaza continutul bogat al sevei de Mesteacan in minerale precum: potasiul, calciul sau magneziul si in vitamine precum cele din complexul B, sau vitamina C. In mod interesant si imbucurator, s-a observat ca Mesteacanul nu are tendinta de a bioacumula cantitati mari de metale grele in seva sa. Astfel, in majoritatea studiilor efectuate pe acest subiect, continutul de metale grele al sevei nu a depasit din punct de vedere toxicologic standardele impuse pentru apa potabila. De asemenea, desi in cantitati mai mici decat cele din scoarta, in seva se gasesc si acidul betulinic impreuna cu betulina. Aceste fitochimicale sunt studiate in prezent pentru efectul lor antitumoral, efect deja evidentiat in unele lucrari stiintifice. Trebuie mentionat faptul ca, in produsul de fata, efectul antitumoral al fitochimicalelor din Seva de Mesteacan este potentat de catre proprietatile antioxidante si radioprotectoare ale Fructoboratului de calciu.

Printre cele mai comune utilizari empirice ale sevei, in cadrul medicinei traditionale ale diverselor popoare care o consuma, amintim: energizarea si intinerirea organismului, combaterea alergiilor cauzate de polen, ameliorarea durerilor reumatice si a durerilor de cap, reglarea poftei de mancare, combaterea pietrelor si a nisipului de la nivelul rinichilor si al vezicii urinare, calmarea ulcerelor, inzdravenirea copiilor slabi si bolnaviciosi, calmarea episoadelor de guta, stimularea tranzitului intestinal, eliminarea helmintilor, intarirea imunitatii, adjuvant in pneumonie, combaterea infertilitatii, stimularea diurezei, calmarea tusei, tratarea scorbutului si ca adjuvant in icter si holera. Extern, seva a fost traditional folosita pentru: stimularea cresterii parului, prevenirea calvitiei, intarirea firului de par, ingrijirea ochilor si adjuvant in conjunctivite, colorarea parului (in combinatie cu zahar), adjuvant in probleme de piele (degeraturi, raie, rani), reducerea pistruilor, albirea tenului, indepartarea alunitelor, calmarea durerii cauzate de cresterea dintilor, spalarea fetei si intretinerea tenului. De regula, doza zilnica folosita empiric era de 200-300 mL pe zi.

In ceea ce priveste fitoterapia moderna, aceasta recomanda folosirea sevei de Mesteacan ca adjuvant in: mentinerea sanatatii functiilor hepatice si renale, combatand calculoza si reducand edemele cardio-renale. De asemenea, curele cu seva de Mesteacan sunt recomandate in: echilibrarea balantei electrolitice a organismului, artroza, reumatism, guta, boli respiratorii, cure de slabire, vitaminizarea si remineralizarea organismului, sustinerea bunei functionari a sistemului imunitar, cresterea nivelului de energie, combaterea proceselor inflamatorii din organism si a stresului oxidativ, normalizarea poftei de mancare, sustinerea digestiei si mentinerea unei diviziuni celulare normale. Consumata – in mod ideal – proaspata (sau sub forma de extract atomizat asociat cu o cantitate suficienta de apa), seva de Mesteacan are o actiune diuretica si de protejare a functiilor renale, favorizand eliminarea retentiilor de apa, a celulitei, a acidului uric, ureei, azotului, creatininei si a excesului de minerale (calciu, clor, sodiu) din organism, cu proprietati litolitice (de dizolvare lenta a calculilor renali si vezicali). Acest lucru se datoreaza, in principal, continutului in flavonoide, acizi organici si potasiu. Prin actiunea sa fortifianta, vitaminizanta si remineralizanta, seva de Mesteacan este utila si in curele de slabire si detoxifiere, unde proprietatile sale diuretice, de reglare a tranzitului intestinal si hepatoprotectoare pot fi amplificate prin asocierea cu alte derivate din Mesteacan, precum: infuziile, tincturile sau extractele uscate din frunzele si mugurii acestei specii. Prin combinarea sevei cu frunzele si/sau mugurii de Mesteacan, preparatele capata proprietati diuretice, astringente, depurative, antiinflamatoare si antimicrobiene si mai puternice, astfel de preparate fiind indicate pentru eliminarea parazitilor intestinali, a litiazelor urinare si a infectiilor de la nivel uro-renal. De asemenea, amestecul de frunze cu muguri de Mesteacan are si o actiune regeneranta asupra reticulului endoplasmatic, organit celular cu rol crucial in metabolismul proteic, lipidic si al carbohidratilor.

Capsulele cu extract din Seva de Mesteacan pot fi administrate timp indelungat, nu au contraindicatii pentru persoanele sanatoase si se pot asocia cu tratamente medicamentoase sub indrumarea unui specialist.

Mod de utilizare:

Adulti: 1 capsula pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, cu o cantitate suficienta de lichid, in cure de 6 saptamani si cu o pauza de 30 de zile intre cure.

Recomandam adoptarea unui stil de viata echilibrat, efort fizic moderat si o hidratare corespunzatoare!

Forma de prezentare:

Un flacon contine 60 capsule a cate 320 mg

Greutate neta:

℮ 19,2 g

Contraindicatii: Nu se utilizeaza de catre persoanele cu sensibilitate la polenul de Mesteacan sau de catre cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nerecomandat persoanelor sub 18 ani si femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Precautii:

- Persoanele care urmeaza tratamente medicamentoase (hipoglicemiante, hipocolesterolemiante, diuretice), care se afla sub supraveghere medicala (in special pentru probleme de coagulare a sangelui, tensiune scazuta, afectiuni renale, hepatice sau cardiovasculare grave), sau care sunt programate a li se efectua interventii chirurgicale, sunt sfatuite sa consulte un specialist inainte de inceperea curei;

- Se recomanda cresterea aportului de apa pe parcursul curei cu derivate din Mesteacan;

- Persoanele cu sensibilitate la Telina pot manifesta sensibilitate incrucisata la produsele pe baza de Mesteacan;

- A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic;

- A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor;

- Acesta este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta alimentara echilibrata si un stil de viata sanatos.

Conditii de pastrare: bine inchis, ferit de lumina si umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Notificare Ministerul Sanatatii Seria :AB nr. 2968 /2022

OND-DQ4537MBM
No reviews

Produse vizualizate

16 alte produse in aceeasi categorie:

Produs adaugat in lista de preferate
Product added to compare.