BOSWELLIA 60CPS

BOSWELLIA 60CPS

Santo Raphael
Produs in stoc
45,29 lei
Cu TVA

Disclaimer:

Rezultatele pot varia de la o persoană la alta în funcție de mai mulți factori, cum ar fi răspunsul organismului și regimul alimentar. Durata de utilizare poate varia.

Orice situație temporală prezentată reprezintă un caz particular și nu poate fi generalizată. Produsele naturale sunt omologate ca suplimente alimentare prin legislația națională și internațională. Informațiile din conținutul acestui site nu trebuie considerate sfaturi medicale. Acestea nu au rolul de a diagnostica, trata, vindecă sau preveni nici o boală.

 
Boswellia sau Kunduru este o rasina recoltata dupa incizia scoartei trunchiului copacului de tamaie indian (Boswellia serrata). Acesta este un arbore foios de talie medie, de 3-6 m inaltime, cu scoarta foarte subtire, gri-verde. Frunzele oval lanceolate sunt dispuse alternativ, in perechi si cresc spre varful crengilor, florile au culoare alba, iar fructele au forma de inima. Este nativ in padurile de foioase tropicale din India, Bengal, dar mai este raspandit si in Asia de Vest, Sudul Arabiei si Africa de Sud. Exista mai multe specii de Boswellia, dar numai patru dintre acestea produc rasina. Este unul din remediile naturale valoroase mentionate in toate tratatele vechi cunoscute de Ayurveda. Pentru uz terapeutic se foloseste scoarta, dar mai ales rasina. O rasina de calitate se obtine dupa ce copacul a ajuns la varsta de 8 ani. Un singur copac poate produce 1-2 kg de rasina intr-un an. Rasina este parfumata, avand un miros caracteristic de rasina balsamica, are culoare galben aurie-transparenta, iar dupa uscare se solidifica si devine galben maronie sau brun roscat. Rasina este clasificata apoi in functie de aroma, culoare, forma si dimensiune. Copacul Boswellia poate produce rasina (exudate) de buna calitate numai timp de trei ani. Dupa aceasta perioada, calitatea rasinii colectate scade considerabil. De aceea, arborele ar trebui sa fie lasat sa se odihneasca cativa ani dupa aceasta perioada de recoltare - care presupune incizia (ranirea) scoartei. Compozitia chimica a rasinii: rezine (acid boswellic, acetat de boswellil), substante amare, gume si ulei volatil 5-9%. Rasina este dulce, amara si astringenta. Compozitie: Kunduru (Boswellia serrata), capsula vegetala. Actiuni: Analgezic, antiinflamator, antireumatic, antispastic biliar, litotriptic, antiseptic urinar, antibronsitic, diuretic, diaforetic, afrodiziac tonic. Imbunatateste fluxul sanguin la nivelul articulatiilor inflamate. Indicatii: Reumatism, artrite, tendinita, inflamatii articulare, colita ulceroasa, boala Crohn, bronsita cronica, disurie, febra cronica, infectie urinara, litiaza urinara, limfadenita, osteoporoza, astm, bronsita astmatiforma. Contraindicatii: Sarcina, alaptare, copii, alergie la oricare dintre componentele produsului. Mod de administrare: Cate 1 capsula de 3 ori/zi sau dupa sfatul medicului. Se recomanda ingerarea cu multa apa, pentru a asigura ajungerea capsulelor in stomac. NU SE RECOMANDA DESCHIDEREA CAPSULELOR SI ADMINISTRAREA PULBERII DE PLANTE SUBLINGUAL !!!
OND-DKK5RQBBM
No reviews

16 alte produse in aceeasi categorie:

Produs adaugat in lista de preferate
Product added to compare.