Ulei de migdale dulci - presat la rece
Indrediente: Ulei de migdale dulci (Prunus dulcis)
Uleiul de migdale dulci este obtinut prin presarea mecanica a samburilor de migdale selectate si filtrate ulterior.
Are o eficienta nutritiva superioara, fiind bogat in vitamine (A, B si E), minerale si acizi grasi importanti (acid oleic, acid linoleic).
Componenti principali: acid palmitic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic.
Migdalul este un pom fructifer de marime mijlocie, din familia Rosaceae, al carui fructe au forma ovala, sunt acoperite cu o coaja tare si in interior contin un sambure tare. Migdalul creste in tari precum: Africa, Iran, Pakistan, Siria, Asia Centrala, dar cultivarea lui s-a extins si in zona mediteraneana (Italia, Spania etc.) in Maroc sau S.U.A. (California fiind unul dintre principalii cultivatori de migdale).
Migdalele pot fi de doua feluri: dulci sau amare. Migdalele dulci se pot folosi in gastronomie, cosmetica sau medicina. Uleiul presat la rece din samburii de migdale dulci, contine vitamine precum: niacina, rertinol, A, B, E si minerale: fier, fosfor, magneziu, potasiu, zinc etc.
Uleiul de migdale dulci are proprietati emoliente, hidratante, de prevenire a vergeturilor si poate fi folosit ca atare sau amestecat in lotiuni, masti sau creme pentru ten si corp, sau in diferite tratamente pentru par.
- previne imbatranirea prematura a pielii si tenului;
- recomandat tuturor tipurilor de ten;
- hraneste si hidrateaza tenul si pielea in profunzime;
- atenueaza ridurile;
- previne aparitia vergeturilor;
- amelioreaza eruptiile, iritatiile, inflamatiile si mancarimile pielii;
- atenueaza si imbunatasateste aspectul cearcanelor;
- hipertonifiant mamar;
- eficient in hidratarea buzelor crapate;
- hidrateaza scalpul si previne aparitia matretii;
- intareste radacina firului de par si previne caderea parului.