- Nou
Sulforaphane din broccoli, Vitaking, 60 capsule
Extractul din germeni de broccoli – solutia eficienta impotriva cancerului stomacal si helicobacterului.
Conform datelor actuale, cele mai multe simptome ale ulcerului gastric sunt generate de bacteria Helicobacter pylori. Conform NIH (Institutul National de Sanatate din S.U.A) se poate dovedi clar, ca de la bacteria mai sus mentionata si pana la ulcerul gastric exista o cale directa.
Cert este ca WHO (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a clasat Helicobacter pylori drept agent cancerigen, care afecteaza milioane de oameni la nivel mondial. Conform datelor NIH, 20% din populatia sub 40 de ani este infectata cu bacteria H. pylori, in timp ce la populatia adulta de peste 60 de ani acest procentaj este de 50% - in concluzie, bacteria nu cauzeaza in mod evident imbolnaviri grave la fiecare persoana.
Care este deci factorul decisiv intre sanatate si boala? In revista Cercetari pentru Prevenirea Cancerului, editata de Universitatea Johns Hopkins (Cancer Prevention Research), Jed W. Fahey, M.S., Sc. D. si echipa sa a ajuns la concluzia, ca o doza de germeni de broccoli, consumata zilnic, reduce nivelul de HpSA (HpSA - test de antigen Helicobacter in materii fecale) cu 40%.
Grupul de cercetatori a efectuat experimentele in Japonia, unde rata infectiei cronice cu H.pylori este foarte mare. Cele 25 de persoane care s-au oferit voluntar pentru acest experiment, au consumat timp de 2 luni, zilnic 70 de grame de germeni de broccolli. La sfarsitul experimentului s-au numarat bacteriile din respiratie, iar pe baza mostrelor de sange si de materii fecale, s-a stabilit gravitatea si amploarea inflamatiei stomacale.
Cercetatorii au fost de parere ca substanta activa din brocolli, numita sulforafan, reduce clar nivelul bacteriei Helicobacter pylori.
Grupul de control -format de asemenea din 25 de voluntari- a consumat germeni de lucerna (alfalfa), care desi bogati in fitosubstante nu contin sulforafan. In consecinta la aceste persoane nu s-a modificat nivelul de H. pylori in cursul experimentului. Dr.Fahey si echipa sa a publicat prima data in 2002, ca sulforafanul este foarte eficient impotriva H. pylori.Se pare ca sulforafanul stimuleaza producerea in intestine a unor enzime, care asigura protectie impotriva radicalilor liberi, impotriva substantelor care deterioreaza ADN-ul precum si impotriva inflamatiei. Dr. Fahey este de parere ca „O doza de cateva grame de germeni de broccolli poate fi suficienta pentru ridicarea nivelului de enzime protectoare ale organismului. Suntem de parere ca, datorita acestei substante am gasit cel mai promitator mecanism de prevenire a cancerului.”
Sulforafanul nu distruge bacteriile. Dupa incetarea consumarii germenilor de broccoli, in cazul persoanelor participante la experiment, nivelul H. pylori a inceput sa creasca din nou. Cu toate acestea insa, compusul -consumat zilnic- a avut efect distrugator asupra bacteriei H. pylori.
„Semnificatia studiului consta in faptul ca, s-a reusit identificarea unui aliment, care -consumat regulat- poate oferi o solutie eficienta la problemele digestive, si poate ca este eficient si impotriva ulcerului stomacal.” - a afirmat Dr. Fahey, autorul studiului.
Ingrediente pentru o capsula | Cantitate |
Extract de germeni de broccoli (Brassica oleracea var. italica) din care sulphoraphane | 4 mg 400 mcg |
Ingrediente: agent de incarcare: faina de orez, capsula: celuloza microcristalina, agenti antiaglomeranti:dioxid de siliciu, saruri de magneziu ale acizilor grasi; extract de germeni de Broccoli (Brassica oleracea var. italica) standardizat cu continut 10% sulforafan.
Mod de utilizare: o capsula pe zi, in timpul mesei. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata, echilibrata si un stil de viata sanatos. A se pastra la temperatura camerei, la loc uscat si ferit de expunerea la soare sau la surse de caldura. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici! Nu este recomandat in cazul femeilor insarcinate si celor care alapteaza, copiilor si persoanelor alergice la oricare dintre ingredientele produsului.